fbpx

Vaccinationer


För att läsa mer om våra vaccin klicka på rubrikerna nedan.

TBE-vaccin 

Vi erbjuder även vaccin mot TBE, fästingburen hjärnhinneinflammation. Vistas du i riskområden eller mycket i skog och mark kan det vara bra att vaccinera sig. Läs mer om TBE och vaccin på 1177.se.

Covid-19 

Vaccinationen mot covid-19 skyddar mot allvarlig sjukdom och död. Här hittar du samlad information om vaccination mot covid-19.

Influensa- och pneumokockvaccination 

Influensavaccinationen utförs varje höst/vinter hos oss . Läs mer om influensavaccin och riskgrupper på 1177.se.

Pneumokockbakterier är en vanlig orsak till infektioner med bakterier. Genom att vaccinera dig kan du minska risken får att få en allvarlig infektion. Läs mer om pneumokocker och vilka som rekommenderas vaccinera sig på 1177.se.

Vaccination mot RS-virus 

RS är ett virus som framför allt sprids under vintermånaderna. Viruset orsakar infektioner i luftvägarna. Personer som är äldre eller har vissa sjukdomar har en ökad risk att få en svårare infektion. Yngre barn kan också bli allvarligt sjuka. Läs mer om viruset och vaccination på 1177.se här

Vaccin mot livmoderhalscancer (HPV)

Vaccinering mot HPV ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Vaccinet ges i sprutor. Det går att vaccinera sig även om man inte ingår i programmet. Men då får man betala själv. Läs mer om livmoderhalscancer på 1177.se

Bältros 

Bältros orsakas av samma virus som vattkoppor. När du har haft vattkoppor stannar viruset kvar i din kropp för resten av livet. Viruset kan bli aktivt igen och då får du bältros. Det finns vaccin mot bältros. De minskar risken för bältros och för att du ska ha ont länge om du ändå skulle få sjukdomen. Läs mer om bältros på 1177.se.

Vattkoppor 

Det finns vaccin mot vattkoppor, som ger ett bra skydd och har få biverkningar. Det är ett så kallat levande vaccin. Det innebär att en liten dos försvagat vattkoppsvirus sprutas in i kroppen, som då bygger upp antikroppar mot sjukdomen. Läs mer om vattkopper på 1177.se.

Stelkramp- och mässlingvaccin 

Stelkramp är en ovanlig sjukdom som de flesta har skydd mot i Sverige. Du som är född i Sverige efter 1960 är oftast vaccinerad genom vaccinationsprogrammet för barn. Förnya din vaccination om det är mer än 20 år sedan du fick vaccin där stelkrampsskydd ingick. Du som har följt detta har ett bra skydd mot stelkramp. Läs mer om stelkramp på 1177.se

Mässling

Du bör fundera på att vaccinera dig mot mässlingen om:

  • Du är född 1960-1969 och inte vet om du haft mässlingen = två doser med 5 års intervall.
  • Du är född 1970-1980 = en dos då du fått en dos i skolan.
  • Du som är född senare än 1980 skall ej vaccineras nu, du har fått två doser och räknas ha fullgott skydd (förutsatt att du tagit dina vacciner enligt barnvaccinationsprogrammet).
  • Du har haft mässling = fullgott skydd. Läs mer om mässling på 1177.se
Resevaccin

Vid utlandsresa kan vi hjälpa dig med de flesta vaccinationer. Läs mer på 1177.se vilka vacciner som kan behövas på din resa. Kontakta oss i god tid innan din resa för att få bästa möjliga hjälp.

Barnvaccinationsprogrammet 

På BVC vaccinerar vi barn upp till 6 års ålder, enligt vaccinationsprogrammet för barn. Efter 6 år tar elevhälsan i skolan över ansvaret för vaccineringen. Läs om hela vaccinationsprogrammet för barn på 1177.se.

Prislista

Priser
VaccinPris 
TBE vuxen450kr
TBE barn400kr
RS-virus1950kr
Hepatit A+B650kr
Hepatit A+B490kr
Hepatit A vuxen490kr
Hepatit A barn400kr
Vattkoppor810kr
Bältros2200kr
HPV2150kr
Japansk encefalit1450kr
Denguefeber1650kr
Mässling, påssjuka,röda hund450kr
Polio450kr
Stelkramp450kr
Lunginflammation545kr
Lunginflammation +influensa593kr

Välkommen att kontakta oss för frågor eller för att boka din tid!