fbpx

Om Achima Care

Vi är ett familjeföretag som äger och driver 12 vårdcentraler, rehabenheter och specialistläkarvård runt om i landet. Vårt huvudkontor ligger i Karlskrona och vårdcentralerna, som finns i 6 olika regioner, drivs på samma villkor som den offentliga vården.

 

Vårt uppdrag är att arbeta förebyggande med hälsa för våra 86 000 listade patienter, samt erbjuda dem lättillgänglig och trygg sjukvård. Det har vi haft förmånen att göra sedan 2004

Information om organisationsnummer, bolagsform och Styrelsen finner du här.

SPECIALISTVÅRD

Utöver uppdraget erbjuder vi även specialistvård på flera av våra vårdcentraler. Områden som kardiologi (hjärta), ortopedi och hud. Hit kan patienterna komma utan remiss och det kostar som ett specialistläkarbesök, där frikort gäller.

Vi utför även olika sorters intyg och hälsokontroller till en fast kostnad.

Vårdcentralens förutsättningar och typ av mottagningar kan skilja sig åt mellan orterna.

ARBETSFILOSOFI & LEDSTJÄRNA

Inom Achima arbetar vi med en egen arbetsfilosofi, The Achima Way (TAW). Den bygger på fem ledord som ska genomsyra allt vi gör, både kolleger emellan och i mötet med patienten. Ledorden är ansvar, stolthet, arbetsglädje, stick ut och bemötande.

En del av arbetsfilosofin är vår ledstjärna – vi förbättrar vårdsverige. Vilket är grunden till allt vi gör dagligen, oavsett vilken yrkesroll man har. Det innebär att med arbetsglädje och bra bemötande vara en självklar vårdcentral, både för patienter och kollegor.  

Vi arbetar mycket med att förbättra patientsäkerheten och att bidra till en generellt ökad kvalitet i vården.  Därför har vi tagit fram det vi kallar för Achima-ansvaret.

Hur allt började

VÅR HISTORIA

”Min bakgrund är egentligen från en helt annan bransch än vården. Under 20 år arbetade jag med skeppsbyggnationer, och med att på konsultbasis ta fram ritningar och underlag för framförallt kryssningsfartyg och färjor.

Det var intressanta och givande år, men år 2000 bestämde jag mig för att det var dags för något nytt. Tack vare bra kontakter började jag hyra ut kollektivanställd personal. Det är egentligen det som är min starka sida: att hitta rätt person, rätt individ med rätt kompetens, för rätt uppdrag. Jag började fundera över hur jag kunde utveckla det och se hur det skulle kunna användas inom det svenska näringslivet och landade till slut i sjukvården. Det är en viktig bransch, och på den tiden fanns bara några få privata aktörer, och inga mellanstora företag.

Vår första vårdcentral var i Älmhult, den gick ut med offentligt anbud – och vi vann upphandlingen. Det var 2004 och sedan dess har vi utökat verksamheten med ungefär en vårdcentral om året, en ganska lagom takt som vi hoppas kunna hålla framöver.

Vår strävan har redan från början varit att vara lite bättre än andra aktörer. Hur vi lyckas med det? Jo, genom att satsa på engagerade medarbetare, där varje individ är en lika viktig del. På Achima satsar vi på arbetsglädje, på att sticka ut och på ett personligt bemötande. Mitt uppdrag är att hitta, organisera och engagera medarbetarna i Achimas arbete – men det är medarbetarna som är experter på att ge rätt vård till människor.

Välkommen till oss!”  

Stefan Johansson, ägare och grundare